Veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Permanente make-up bestaat uit verschillende soorten behandelingen. Deze behandelingen zijn bedoeld om dagelijkse make-up na te bootsen. Vaak wordt permanente make-up bij de wenkbrauwen, wimperlijn en lippen toegepast. Er wordt bij permanente make-up cosmetische pigmenten gebruikt. Het pigment wordt oppervlakkig in de (leder)huid gezet.

Bij microblading wenkbrauwen wordt een mesjestechniek toegepast waarbij fijne haartjes oppervlakkig in de huid worden ingezet. Deze fijne haartjes zien er natuurlijk uit waardoor het lijkt alsof er echte wenkbrauwhaartjes ontstaan. Het resultaat is ongeveer 6 tot 18 maanden houdbaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals; kleur van het pigment, huidtype en levensstijl.

Een wenkbrauw behandeling gaat ongeveer 1 tot 3 jaar mee, een eyeliner behandeling 2 tot 5 jaar en een behandeling voor de lippen 6 tot 12 maanden. De aangegeven levensduur is een schatting. Afhankelijk van de haarkleur, huidtype, nazorg en levensstijl kan de houdbaarheid van het resultaat beïnvloed worden. Het ingezette pigment zal naarmate van tijd langzaam vervagen. Het is daarom ook aan te raden om vroegtijdig een touch-up te doen (na 1 jaar), zodat de kleur en de vorm weer opgefrist worden. Houd er wel rekening mee dat pigmenten weliswaar langzaam vervagen tot het minimale, maar er zal altijd een lichte waas aanwezig blijven. Permanente make-up zal nooit helemaal uit de huid verdwijnen.

Permanente make-up wordt toegepast door middel van flinter dunne naalden. Hiermee worden de pigmenten in de huid gezet, dus gevoelloos zal het nooit zijn. Er zijn meerde factoren die invloed hebben op de gevoeligheid van de huid namelijk; huidtype, levensstijl en pijngrens. De huid kan vooraf, indien gewenst, worden verdoofd d.m.v. EMLA-crème. Deze crème moet door de klant zelf besteld worden bij de huidarts. Breng de EMLA-crème ongeveer 30 minuten van te voren op de te behandelen plek aan, met uitzondering bij de ogen. Dit kan het beste bij ons in de schoonheidssalon worden gedaan om te voorkomen dat de verdovende crème in de ogen komt. Tip: probeer het drinken van alcohol te vermijden de dag voor de behandeling en zorg voor een goede nachtrust!

Al onze pigmenten zijn gekeurd en zeer veilig in gebruik. De pigmenten zijn afzonderlijk gesteriliseerd en gezuiverd, speciaal bedoelt voor cosmetisch gebruik. De ingrediënten in de pigmenten zijn zorgvuldig samengesteld, waardoor allergische reacties worden voorkomen. PMU is een mooie oplossing voor degene die allergische reacties krijgen bij normale cosmetische producten.

In de eerste 5 dagen zal er op de behandelde plek korstjes vormen, daarna zullen de korstjes met 1 tot 3 dagen eraf vallen. Tijdens het genezingsproces ontstaat er 40% kleur afstoot. Dit is een normaal proces en tijdens de vervolgbehandelingen zal de kleurintensiteit weer rustig opgebouwd worden. Hierom is het tijdens het genezingsproces ook erg van belang dat de nazorginstructies goed worden opgevolgd, om zo meer kleur afstoot te voorkomen. De huid heeft minimaal 4 – 6 weken nodig om volledig te genezen, een vervolgbehandeling zal dan ook een plaatsvinden na 5 – 6 weken.

Een perfectiebehandeling is een vervolgbehandeling die altijd na de eerste behandeling wordt ingepland. Deze behandeling is noodzakelijk omdat er altijd na de eerste behandeling veel kleur afstoot ontstaat. De kleurintensiteit is dus nooit in één keer optimaal. Tijdens de perfectiebehandeling zal de kleur weer rustig opgebouwd worden en indien nodig is er de mogelijkheid om de vorm met kleine aanpassingen bij te werken.

Een informed consent is een klantformulier met vragen die wordt voorgelegd voordat de permanente make-up behandeling begint. De vragen hebben vooral met de gezondheid van de klant te maken. Met dit ingevulde formulier kunnen de juiste keuzes worden gemaakt en zal de behandeling zo spoedig mogelijk verlopen.

Kom in contact met RevealMyStyle Make-up Studio

Bel
WhatsApp
Email
Formulier